Wednesday, 12 January 2005

Lite "mellom"rapport om Lotte Sofie

Godt nyttår!
Her har det skjedd mye. Nå er det halvannen måned siden Lotte fikk satt på lyd. Hun er kjempefornøyd! Det første hun spør om morgenen når vi kler på henne er å få satt på CI. Lotte har begynt å snu seg etter navnet sitt, spesielt når mor eller storesøster roper (ikke så mye når far roper). Etter to uker begynte hun å vise tegnet for "hør" når hun ble oppmerksom på bestemte lyder. Det kunne være klirring av bestikk, tallerkner, alarmklokke på komfyren, lekepiano, lego, brikker av puslespill. Ganske snart også når hun ikke så hvor lyden kom fra.
Når hun blir oppmerksom på en lyd lyser hele ansiktet av glede, det er helt fantastisk for oss foreldre å være vitne til. Hun har begynt å herme ordet "mamma", og gjør hver gang tegnet for mamma på nesen (enten hennes eller min) så snart hun hører ordet, også når hun ikke ser at jeg sier det. I barnehagen i samspill med spesialpedagog hermet hun etter "ssssssssssss", og i dag så sa jeg "meg", og hun gjentok "ei".
Hun kommer ofte  til oss når magneten har løsnet, og har CI-en på absolutt hele dagen, å ta på og av er det første og siste vi gjør hver dag.
Det er lagt ved noen bilder som viser hvordan taleprosessorene er festet med de nye posene som vi fikk tilsendt av medisan. Vi er veldig fornøyd med resultatet, de sitter godt og stødig, og er praktisk og lett å feste/ fjerne.
Vi opplever at begge prosessorene - men mest høyre side - ikke er helt til å stole på. Etter at de har vært slått av og man slår de på igjen, så er det ingen selvfølge at de virker. Som oftest er det mest høyre siden som ikke virker, men hvis vi enten tar ut batt. og setter de på igjen eller slår av og på raskt etter hverandre et par ganger, så funker det igjen. Det får oss til å lure på hvor pålitelige prosessorene er utover dagen?
Det er først og fremst gleden hun opplever når hun hører en lyd, som er det mest fantastiske for oss å se. Det er tydelig at dette gjør noe med henne, noe som er veldig positivt. Hun har alltid vært en strålende liten jente, men hun har fått en ekstra glød!
Med vennlig hilsen,
Mor til Lotte4 comments:

Tove, Oslo said...

Godt nytt år til dere alle!
Tusen takk for en fin tilbakemelding. Det er virkelig morro å lese om Lottes interesse for lyd, og hennes oppmerksomhet i forhold til lyd. Fantastisk etter så kort tid! Det viktigste er likevel det du formidler, at lyden er noe hun har glede av og som gjør noe positivt med henne.
Bildene av Lotte viser veldig tydelig hvordan prosessorene kan festes, og det er kjempefint for oss å vite at dere synes festeanordningene fungerer bra.
Jeg har et spørsmål i den forbindelse. Kan jeg få lov til å vise bildene til nye foreldre som en illustrasjon på hvordan det ser ut i praksis med to prosessorer?
Med hensyn til lyden som kommer og går. Ta kontakt igjen dersom dette forverres.
Hils til Lotte!

Vennlig hilsen Tove

Cloggy said...

Hei,
Helt greit at dere bruker bildene. På det ene bildet derimot peker høyre prosessor feil vei; vi kan godt lage et ordentlig bilde som dere kan bruke?
Hilsen

Tove said...

Tusen takk!
Jeg har akkurat snakket med Ole om lyden dere er usikker på i den ene prosessoren. Han sa dere burde ta kontakt med Jørgen i Medisan. Men han lurte også på hvordan dere kunne vite at det ikke var lyd. Ser dere det på kontrolllyset? Kan det være en kabel? Uansett: ta kontakt med Medisan.
Ha en god dag!
Hilsen Tove

Cloggy said...

Vi vet det fordi vi sjekker hver gang med kontrollyset. Vi tar kontakt med Jørgen.
Dere får et godt bilde snarest; hvis det trengs flere, bare rop ut!
Hilsen

(Some) Milestones

 • 2013-08: Grade 6
 • 2012-08: Grade 5
 • 2011-08: Grade 4
 • 2011-03: BTE's on the ear
 • 2010-08: Grade 3
 • 2009-08: Grade 2
 • 2008-08: Mainstream School (6y. old)
 • 2006-10: All-hearing Kindergarten (4y. old)
 • 2004-11-22: CI activated (27 m. old)
 • 2004-10-04: Bi-lateral CI (26 m. old)
 • 2003-08: Deaf/HOH/CI Pre-school/"DEAF" Kindergarten (12m. old)
 • 2003-07: HA's fitted (11 m. old)
 • 2003-06: Diagnosed deaf. Start sign-language (10m. old)
 • 2002-11: Suspicion loss of hearing (4 m. old)
 • 2002-08: Born - A fierce LION
--- Google Analytics